Vanilya.nl

home » logo & huisstijl

Logo & Huisstijl

Huisstijl

Een huisstijl is een belangrijk onderdeel van de identiteit van een bedrijf. Binnen de huisstijl staan de elementen design, communicatie en gedrag centraal.

Ik zie de huisstijl als een visuele identiteit van een organisatie; het betreft het symbolische gedeelte van de bedrijfsidentiteit. Hieronder vallen naam, logo, kleur, lettertype, vormentaal en fotografiestijl. Bij een goede huisstijl is er sprake van herkenbare elementen die afgeleid zijn van het logo. Deze elementen keren steeds terug en zorgen zo voor de herkenbaarheid en identiteit van je communicatie-uitingen. Bij het ontwerpen van een complete huisstijl houd ik altijd rekening met de elementen communicatie en gedrag.

Wanneer ik een huisstijl ontwerp lever ik voorbeelden (.png en .pdf) op van de huisstijl op briefpapier, visitekaartjes, offertes, facturen en enveloppen. De huisstijl verwerk ik tevens binnen de webopdracht (indien relevant). Bekijk hier een voorbeeld van een huisstijl om een idee te krijgen wat er allemaal onder valt. Wij leveren de huisstijl in diverse formaten aan:

In overleg kan ik ook losse visitekaartjes ontwerpen en zelfs drukken. Visitekaartjes worden drukklaar opgeleverd.

Logo

Een belangrijk onderdeel van een huisstijl is het logo. In sommige gevallen is een complete huisstijl niet nodig en volstaat het al om alleen een logo te laten ontwerpen. Dit is vaak het geval bij informatieve (content) websites. Er is dan nog steeds sprake van het doel om meer bezoekers te trekken; ook dan geldt dat het visuele aspect een belangrijke rol speelt bij de ervaring van deze bezoekers.

Twee belangrijke elementen van een sterk logo zijn functionaliteit en originaliteit. Stem je logo af op wat je doelgroep bij jou zoekt en niet alleen op wat jij mooi vindt. De boodschap die je wilt uitdragen is het belangrijkste aspect van je logo. Een goed logo zorgt voor herkenning, en draagt bij aan naamsbekendheid en identiteit. Met een origineel logo onderscheid je het bedrijf van anderen.