Vanilya.nl

home » website ontwerp en bouw

Website ontwerp en bouw

Ik bouw en ontwerp al jaren websites, en sinds 2009 bouw ik tevens in opdracht van derden. Mijn websites voldoen allemaal aan de eisen die aan goede websites gesteld worden (de populariteit hangt hier ook deels mee samen).

Bij het website ontwerp heb je twee keuzes:

  1. Van de plank
  2. Maatwerk

Van de plank

Van de plank betekent dat ik de site met een zo kort mogelijke doorlooptijd maak. Het zal een prima eerste site worden. Ik maak de website op basis van het meest populaire website platform ter wereld: Wordpress. Hierbij gebruik ik een standaard thema waarop ik wat aanpassingen op maat doorvoer. Dit thema kan in overleg worden geselecteerd. Er zijn supermooie thema's, vaak gratis en soms te koop voor een paar eurotientjes. Het voordeel is dat de site snel in de lucht is, en de kosten vallen hierdoor lager uit. Ook is het makkelijk in een later stadium te upgraden/verbeteren. Onderhoud is makkelijk. Ook het bijhouden/updaten van de website is makkelijk en kan je prima zelf doen.

Voor wie: Starters (vooral eigenaren van een eenmanszaak) kunnen het beste op deze wijze beginnen met hun eerste website. Ook eigenaren van contentwebsites kunnen prima met Wordpress overweg.

Geschatte kosten: zo'n € 400 eenmalig inclusief installatie, configuratie en instructie. Daarbij € 150 per jaar aan hostingkosten

Maatwerk

Het ontwerp is eigentijds, volledig en van hoge kwaliteit. Klanten krijgen na het vergeven van de opdracht binnen 2 weken een eerste ontwerp dat uit twee variaties ervan bestaat. Nadat de keuze voor een van de twee variaties gemaakt is, gaan we er samen dieper op in. Het uiteindelijke ontwerp zal volledig met de klant worden afgestemd, in de praktijk komt het neer op 2 tot 3 revisierondes.

Afhankelijk van het soort website kiezen we een geschikt platform. Ook hier geldt dat Wordpress in de meeste gevallen zal voldoen. Omdat ik hier echter een ontwerp op maat lever, zal er meer werk bij om de hoek komen kijken. Ook zullen er diverse maatwerk functies aan Wordpress worden toegevoegd. Naast Wordpress bieden wij ook Drupal en Magento installaties aan.

Geschatte kosten: tussen € 800 en € 1800 eenmalig inclusief uniek website ontwerp, huisstijl ontwerp, installatie, configuratie en instructie. Daarbij € 225 per jaar aan hostingkosten

Onderhoud

Klanten kunnen makkelijk zelf standaard onderhoud en bewerken van content binnen Wordpress uitvoeren. Hier hoef ik geen rol in te spelen. Mocht het belangrijk zijn dat dit wordt uitbesteed dan kan ik het op basis van mijn uurloon uitvoeren. Ik zal vooraf per bezigheid een schatting geven van de tijd dat de klus zal kosten. Mijn standaard uurtarief is € 60.

Een onderhoudscontract is meer dan het doorvoeren van wijzigingen of aanvullingen. Bij een onderhoudscontract speel ik een actieve rol spelen bij de prestaties van de website. Activiteiten die ik hierbij uitvoer zijn: Zoekmachine optimalisatie, keyword onderzoek, statistieken opleveren, back-ups, updates bij gebruik van een CMS. Websites op basis van maatwerk kunnen het beste het onderhoud bij mij neerleggen (hoewel het met een beetje technische kennis ook prima zelf kan). Ik lever alleen onderhoud op websites die op mijn eigen server gehost zijn.